Kära Mukti faddrar,

Här kommer en sammanfattning från de senaste veckorna på Mukti.

Diana Rajput kom till Mukti när hon var 3 år och har sedan dess bott där, fått omvårdnad och utbildning. Hon har nu tagit en masters i socialt arbete och bestämt sig för att stanna ett år för att arbeta på Mukti med den kunskap hon har innan hon ger sig iväg för att söka arbete ute i samhället.

Mukti har fokuserat på bra utbildning för flickorna, men sedan en tid tillbaka har även pojkarna velat fortsätta sin utbildning hos oss efter grundskolan. Pga. denna ökning av elevstyrkan har det krävts utbyggnader för att kunna ta emot extra antal studenter, både pojkar och flickor. Muktis dörrar är öppna för behövande familjer, särskilt de utsatta kvinnorna som hittar tröst och omsorg på Mukti. I skrivande stund har en ung ensamstående mamma till en 4-årig pojke hittat en trygghet på Mukti. Priyanka är behörig lärare och har erfarenhet av att vara vaktmästare. Med sin dubbla kompetens kan hon vara en god hjälp på Mukti samtidigt som hon får en trygg plats till sig och sin son.
Efter 35 år som föreståndarpar för Mukti kommer Lorraine och Anil Frances att pensionera sig och lämna över till någon annan. Vem det blir är ännu inte klart men vi hoppas och tror att styrelsen ska hitta en bra lösning.

Nedan följer ett urval nytagna bilder från flickornas vardag på Mukti: