Den 15-20 januari 2016 besökte Johanna Nilsson, barnhemsansvarig för Vimala, barnhemmet. Läs Johannas reseberättelse med blickar in i barnens vardag.

”Efter en lång resa med flera mellanlandningar landade vi äntligen på indisk mark. Kontrasten mellan den svenska decemberkylan och Indiens varma vinter är enorm, men behaglig. Äntligen är vi framme och äntligen, äntligen är vi här! Det är inte bara själva flygresan dit som ligger bakom oss, utan även månader av reseplanering över allt som ska förberedas i form av visum, försäkringar och bokningar. Våra vaccinationer planerades in i god tid för att hinna verka i kroppen innan avresan och ledigheterna från jobbet ansöktes det tidigt om. Viss oro har funnits över det allmänna världsläget och att vistas på flygplatser runt om i Europa runt juletid gjorde mig extra vaksam. Glädjen över att tillslut ha nått vårt mål var stor.

Jag har varit i Indien vid två längre tillfällen tidigare och känner att jag har bra koll på landet och kulturen. Den här gången är jag avslappnad och kan njuta redan från början. Min reskamrat besöker landet för första gången och får en upplevelse han aldrig kommer att glömma. Nu börjar äventyret!”

Ladda ner och läs hela berättelsen och ta del av Johannas bilder här:

Rapport från besöket på Vimala[1]