Sarika Hinge är en ung kvinna, nu 23 år, som vuxit upp på barnhemmet Pandita Ramabai Mukti Mission i Kedgaon. Hon kom till barnhemmet endast några år gammal. Redan tidigt visade hon sin kapacitet i skolan och hade målet klart för sig, hon skulle bli sjuksköterska.

Allt sedan sina tidigaste år har Sarika underhållits av faddrar från Jönköping, som troget har följt henne under alla år och även besökt Mukti Mission och träffat henne. Sarika har nått sitt mål. Efter tre och ett halvt års framgångsrika studier på ett sjukhus i Pune och ett efterföljande, obligatoriskt provår på sjukhuset på Mukti, med mycket goda resultat och ett examensbevis , stod hon i juni 2012 redo att försörja sig själv. Hon har tillbringat alla sina lov hemma på Mukti. Sarika är frimodig, har lätt för att tala inför publik och genom sina kunskaper har hon ofta hjälpt till med information inför Muktis många gäster.

Under sina studieår i Pune träffade Sarika sin blivande make. I Indien är det ganska ovanligt att själv välja partner, men hon visade sin självständighet i det avseendet också och under sommaren 2012 stod bröllopet i Pune, med Mukti Mission som värdar. Sarika och hennes make har bosatt sig i storstaden Pune, där de båda har sina arbeten.Sarika-Wedding